сряда, 23 юли 2008 г.

Opel Insignia




Новият Опел Insignia.
Opel обръща нова страница в историята си, благодарение на изцяло нов автомобил, ново име и леко обновено лого.
За иновативния дизайн на Insignia, са се погрижили от техническия център за разработки на GM в Рюселсхайм, Германия. Новата линия на колата се отличава по няколко начина от досегашните модели – очертанията на покрива напомнят на спортно купе, фаровете и стоповете са с форма на крила, а страничният контур е като бръснач. Дизайнът на таблото и интериора също е иновативен за компанията – таблото всякаш ви обгръща, преливайки се от конзолата с инструментите до вратите.
Фаровете в Insignia, освен стилен дизайн, ще притежават и ново поколение на системата AFL. Тя ще ги насочва в девет различни положения, в зависимост от условията на пътя. В тях ще бъдат интегрирани и диодни светлини за движение през деня.

Insignia ще видим в две основни версии – с предно предаване и със задвижване на четирите колела. Моделът с 4х4 ще се предлага серийно с FlexRide система – адаптивно окачване. Засега Insignia стартира със седем различни двигателя. Бензиновите ще варират между 4-цилиндров агрегат със 115 конски сили до V6 с 260 коня. Дизелите ще бъдат с 4 цилиндъра и директно впръскване на горивото от 110 до 160 конски сили.


В продължение ще напиша какво трябва да се гледа на един стар автомобил(втора употреба) при закупуването му от автокъща :)( :) :)

Няма коментари: